A városi népesség aránya 2050-ben

UNICEF adatokhoz köthető térképen is 2050-et használták előrejelzési időpontnak. Azt láthatjuk számszerűen kifejezve, hogy az adott országban 2050-re a lakosság mekkora része fog városokban élni, illetve a színek jelzik, hogy ez a teljes populáció közel hányad százaléka.

Érdekesség, hogy Kínában nagyobb lesz a városlakók száma mint az egész Amerikai térségben, azonban ha a teljes lakosságot nézzük és ahhoz mérjük a városlakók arányát akkor az Amerikai kontinensen és Európában jóval nagyobb lesz 75% nál az érték. De amíg az ázsiai kontinensen a városok növekednek, addig az európai és amerikai kontinensen található városok ördgednek.

A városlakók aránya a teljes populációhoz mérve nagyobb mint 75%. 4 emberből 3 biztosan városban fog élni 2050-ben ezekben a térségekben. Míg az Ázsia térségben ez inkább 2, az elmaradottabb régiókban pedig 1.

Ebből az is következik, hogy a városok felelőssége és jelentősége is jelentősen nőni fog, az Ázsiai régióban jelentős problémákkal kell majd szembenézni a városlakók magas száma miatt. Kínában mindezek mellett jelentős a nem városlakók száma is, óriási a populáció akik között számos potenciális jelölt rejlik majd akik a későbbiekben nagy valószínűséggel a városok felé veszik majd az irányt. Tehát további potenciál van arra, hogy tovább fog fokozódni a nyomás a városokon.