Kolozsvár Nemzetközi konferencia

2017.06.30. 00:36

2017. júniusában nemzetközi konferenciát szerveztek az elmúlt hétvégén az egyetem Tordai úti főépületében, Geopolitikai folyamatok és lehetséges
hatásaik címmel. A konferencia plenáris részében előadást tartottam Geopillant címmel. 


 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együttműködésben a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolájával és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvánnyal nagyszabású nemzetközi konferenciát szervezett az elmúlt hétvégén az egyetem Tordai úti főépületében, Geopolitikai folyamatok és lehetséges hatásaik címmel.

A konferencia plenáris ülésén dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora köszöntötte a vendégeket, majd ezt követően dr. Tonk Márton, a Sapientia EMTE Szenátusának elnöke szólt a megjelentekhez. Csizmadia Norbert a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány elnöke és Dövényi Zoltán a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Földtudományok Doktori Iskola vezetője tartottak előadást. 

A 45 tudományos előadás négy párhuzamos szekcióban zajlott, a következő kérdéskörökben: geopolitikai dimenziók, gazdasági folyamatok és hatásaik, nemzetközi kapcsolatok és erőviszonyok, fókuszban Kelet- és Közép-Európa.