A 21. század megismerésének térképe

2017.09.02. 00:38

GEOPILLANAT - a 21. század megismerésének térképe - szakmai előadás és könyvbemutató nemzetközi szakos hallgatóknak 

GEOPILLANAT - a 21. század megismerésének térképe

Könyvbemutató és fórumjellegű beszélgetés a ZSKE Kossuth termében- előadó: Csizmadia Norbert, geográfus, gazdaságstratégiai, terület- és városfejlesztési, geopolitikai, geoökonómiai szakértő.

Az aktuális helyzetelemzések mellett a közeli-távoli jövőbe mutató elméleteket ajánljuk mindazon fiatal egyetemi hallgatónak, érdeklődőnek, aki tenni akaró, cselekvőképes szereplőjévé kíván válni környezetünk formálásának, fenntartható fejlesztésének. A gazdaság dinamikus átalakulásának köszönhetően jóval nagyobb szerepe lesz a specifikus, tudásalapú közösségeknek és a fúziónak, amelynek alapja, hogy az alkotó, tevékeny találkozásokat elősegítsük, teljes mértékig feledve a klasszikus határokat, legyen szó földrajzi, nyelvi vagy egyéb korlátokról.

A közelmúltban publikált könyv rövid kivonata:

Térben és időben különleges geopillanat részesei vagyunk, új értékrend van kialakulóban, melyben a tudásé, a kreativitásé a legnagyobb szerep. A gazdasági erővonalak a korábbi centrumokról a perifériákra húzódnak, így alakulhatnak ki a múlt határvidékeiből a jövő központjai. Kik lesznek ennek a korszaknak a nyertes nemzetei, közösségei, vezetői és hatalmai? A nagyok vagy a kicsik? Az erősek vagy a gyorsak? A centrumok vagy a perifériák?

A 21. század felfedezőinek és geostratégiáinak feladata, hogy e páratlan lehetőségekkel és globális léptékű környezeti, társadalmi, gazdasági kihívásokkal teli, folyamatosan változó korszakhoz útmutatást adjanak. Fúziók korában élünk, hálózatok világában és minél több oldalról közelítünk meg egy-egy kihívást, annál könnyebben találhatunk rá választ és valós megoldást. Ehhez új térképekre van szükségünk, melyek nem nélkülözik a régiek bölcsességét és eszközeit, de kiegészítik őket a ma tudásával.

Ez az Útikönyv ebben a különleges geopillanatban segít eligazodni 100 térképpel, ábrával, infografikával mely térképet és iránytűt ad az olvasó kezébe

http://www.uni-zsigmond.hu/esemenyek/olvas/geopillanat-a-21-szazad-megismeresenek-terkepe-2017-03-08/